Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden

Het ‘GewoonSpeciaal iLAB’

  • ​Gewoon Speciaal ICT is een landelijk netwerk van en voor ICT-Coördinatoren en iCoaches in het Speciaal Onderwijs. Hierbij worden door de deelnemers kennis en ervaringen “good practice” uitgewisseld m.b.t. gebruik van ICT als middel bij het onderwijs aan leerlingen met speciale ondersteuningsbehoeften.

Tijdens Hét Congres organiseert ​Gewoon Speciaal ICT het ‘GewoonSpeciaal iLAB’. Hier wordt u geprikkeld door leerlingen die zelf initiatieven nemen, eigen leerstrategieën ontwikkelen, creatief leren denken en reflecteren. Deze leerlingen gebruiken verschillende ICT-middelen en geven u inzicht en handvatten om anders te leren kijken naar de inzet van ICT en social media tools in het speciaal onderwijs. 

1. GREENSCREEN
Een greenscreen wordt o.a. ingezet om leerlingen te laten ervaren hoe gemakkelijk beelden gemanipuleerd worden. Deze technologie maakt het mogelijk om filmopnamen in een andere achtergrond te monteren.

Door regelmatig gebruik te maken van deze techniek worden leerlingen gestimuleerd om een kritische houding te ontwikkelen.

Wilco Lukassen en leerlingen van de Toekomst laten in het iLAB zien hoe het greenscreen tijdens de lessen ingezet kan worden.​ 

2. DIGIBORD
De digibordsoftware van Prowise wordt dagelijks bij HUB noord-brabant in de klassen gebruikt om de lessen aantrekkelijk, visueel en interactief te maken. Leerlingen laten in het iLAB zien hoe het werkt en wat er allemaal met deze software op een multitouchscreen mogelijk is.

3. OMNIDU
Omnidu is het vernieuwde online pakket van Op Maat Eduware.Een online programma en iPad app waarin de gebruiker zelf oefeningen kan spelen, maken en delen. Op maat oefeningen op niveau en beleving van elk individueel kind. 

Doelgroepen zijn SO, onderbouw van het regulier onderwijs en de zorgleerlingen.

Kortom: een prima tool om gepersonaliseerd leren te realiseren. 

4. PILLO
Pillo maakt gamen toegankelijk voor iedereen met behulp van controllers in de vorm van kussens. Jong of oud, met of zonder handicap, met Pillo kan iedereen samen genieten van spellen!

5. iSPREEKUUR
Dennis Arnold is ergotherapeut bij computeradvies van De Onderwijsspecialisten en werkt vanuit de overtuiging dat iedereen toegang heeft tot de digitale wereld. Het betekenisvol kunnen inzetten van digitale middelen draagt bij aan zelfstandigheid, zelfredzaamheid en autonomie.

Dennis gaat uit van de vraag/behoefte van de leerling. Dit doet hij door te kijken wat een leerling doet en te luisteren naar zijn/haar vraag. Hij stelt vragen en achterhaalt wat een leerling motiveert. Vanuit hier ontstaan vaak verrassende mogelijkheden die aansluiten bij de belevingswereld van de leerling.​

 


 

 

 

Nieuws

:

Help (nieuw venster)