Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden

Ieder kind heeft het recht geaccepteerd te worden zoals het is

  • In een Learning Circle internationaal ontmoeten en samenwerken aan betekenisvolle onderwerpen. Kinderen leren mét de wereld over hun kinderrechten, dus niet alleen óver de wereld.
Samen met een leerling laten Manon van Herwijnen en Thierry Koningste inzien hoe groepen leerlingen niet alleen over, maar vooral ook mét elkaar kunnen leren. 

In een Learning Circle ontmoeten leerlingen van acht groepen uit verschillende landen elkaar in een  internationaal online klaslokaal. Dit doen ze in een wiki, maar ook door met hun groep te Skypen met (bijvoorbeeld) een groep uit Suriname. Anders dan met een lespakket, worden kinderen uitgedaagd niet alleen kennis te nemen van abstracte kinderrechten, maar vanuit hun eigen beleving te ontdekken wat er dichtbij in hun eigen (school)omgeving speelt. Bij een groot en betekenisvol onderwerp als kinderrechten raken leerlingen vooral betrokken als ze hun eigen stem kunnen laten horen. Door hun ervaringen en eigen verhalen te delen in contact met leeftijdsgenoten uit andere landen. 

Je bent van harte uitgenodigd om met jouw klas de wereld in te gaan en de wereld in je klas te halen.

 
Schrijf je hier in voor deze presentatie

Nieuws

:

Help (nieuw venster)