Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden

Inspirerend Congres 2016

  • Papendal was vrijdag 25 november 2016 dé ontmoetingsplek voor iedereen die betrokken is bij onderwijs aan leerlingen die extra aandacht en ondersteuning nodig hebben. Het thema voor deze 14e jaargang was: ‘van inspiratie naar innovatie’.Plenaire openingspresentatie door Martijn Aslander 

Martijn Aslander, stand-up filosoof en ideeënbedenker, opende deze dag en wist de aanwezigen direct enthousiast te krijgen. "Ik kies bewust voor een scenario van de hoop, als het gaat over de mogelijkheden van technologie. We hebben positivisten nodig, die niet per se naïevelingen zijn." Een uitstekende opener van de dag met als thema: ‘Van inspiratie naar innovatie’. Hij ging ook erg positief in op de leerlingen die op Hét Congres centraal stonden. "Maar kinderen waarvan gezegd wordt dat ze niet goed kunnen leren, kennen binnen de kortste keren wel de namen van 120 Pokemons uit hun hoofd." Aldus Martijn. 

Persoonlijk programma

Vervolgens konden de deelnemers uit een keuze van meer dan veertig presentaties en workshops hun eigen persoonlijke programma volgen. Hierbij kwamen passend onderwijs, onderwijs en zorg, onderwijskwaliteit, arbeidstoeleiding en expertise, onderzoek en ontwikkeling aan bod.  Met een eigen programmalijn verzorgde de CED-Groep als hoofdsponsor vijf presentaties. Verspreid in drie rondes konden ze de laatste actuele ontwikkelingen horen en zich laten ‘bijscholen’.   

Registratie bij lerarenregister.nl

Hét Congres 2016 draagt bij aan de professionalisering: het programma is wederom gevalideerd door lerarenregister.nl voor zes registeruren. Elke deelnemer die hiervoor in aanmerking komt, ontvangt een persoonlijke e-mail van LECSO. 

Beursvloeren

Tussen de presentaties door konden de deelnemers zich laten voorlichten door tientallen exposanten op de twee beursvloeren. Tijdens de exposantenpresentaties vertelden ze over hun producten en diensten.
 
We kijken terug op een inspirerende, geslaagde en zeer sfeervolle dag!   
 
Hét Congres 2017 is op 24 november: zet deze datum alvast in uw agenda! Wij zien er al naar uit.

Nieuws

:

Help (nieuw venster)