Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden

STEVEN PONT OPENT HÉT CONGRES 2015

  • ‘Onze kinderen worden niet met een zelfbeeld geboren, dat zelfbeeld wordt vooral door de omgeving stukje bij beetje gemaakt.’
 

In de openingspresentatie ‘Waarom frustratie een plek in onze pedagogiek verdient’ legt ontwikkelingspsycholoog en gezinstherapeut Steven Pont uit hoe dat proces in zijn werk gaat. Via verhalen over wolfskinderen, het nut van ballen in de sloot, Harvard, de vier bepalende opvoedstijlen en het leven op onbewoonde eilanden, wordt naar de rol gekeken die ouders en andere opvoeders hebben in de manier waarop een kind over zichzelf nadenkt.  

U mag gedurende deze presentatie een actieve rol innemen en het verhaal van Steven op elk moment onderbreken voor een vraag (of een tegenargument…). Een actieve bijeenkomst dus, waarbij er ook na afloop nog gelegenheid is tot het stellen van uw vragen!

Steven Pont is oud-onderwijzer, ontwikkelingspsycholoog en systeemtherapeut. Verder is hij gecertificeerd mediator (NIP) en Socratisch gespreksleider (FIP).Hij heeft verschillende boeken op het gebied van de psychologie en hulpverlening op zijn naam staan.

Nieuws

:

Help (nieuw venster)