Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Aanmelden

Het Gewoon Speciaal ICT lab

  • In het Gewoon Speciaal LAB zijn leerlingen en collega's met onderwijsinnovatie aan de slag.


We creëren er een leer- en werkomgeving waar leerlingen en medewerkers worden uitgedaagd om met nieuwe tools en methodieken aan de slag te gaan. Door leerlingen direct te betrekken bij onderwijsinnovatie werken we er samen aan wat leerlingen belangrijk vinden en wat past bij de leer- en ondersteuningsbehoefte. 

Tevens worden er binnen het LAB 3 werksessie verzorgd:

 

 

11.15 - 12.15 Versnellingsvraag: Op weg naar een online verzamelplaats digitale geletterdheid voor het speciaal onderwijs 

(door: Anja van de Berg - De Onderwijsspecialisten)

 

De presentatie bestaat uit twee gedeelten:
deel 1: uitleg leerlijn digitale geletterdheid gekoppeld aan competenties mediawijzer.net en onderwerpen (versnellingsvraag 47)
deel 2: Om een Wikiwijs Digitale geletterdheid goed te kunnen inrichten zijn goede zoekfilters van essentieel belang. Wij willen graag deze workshop gebruiken om feedback te krijgen op de zoekfilters.

 

13.15 – 14.15  EMB-Wikiwijs

(door Angelique Vissers - HUB Noord Brabant en Dennis Arnold -De Onderwijsspecialisten) ​
Op EMB.wikiwijs.nl vind je digitaal lesmateriaal voor leerlingen in leerroute 1, voorzien van een EMB-keurmerk. Werk je als leraar in het (V)SO en ben je op zoek naar geschikt digitaal lesmateriaal of wil je nieuwe ideeën opdoen?

14.15 – 15.15  Inzetten van Virtual Reality ter voorbereiding op stage - Stichting Vraagstelling.

 

Nieuwsgierig geworden? Kom dan naar het Gewoon Speciaal LAB  waar je kunt experimenteren en waar we graag met je in gesprek gaan.

 

Je vindt het LAB beneden in de Sydneyzaal.

 

 

Het Gewoon Speciaal LAB

:

Help (nieuw venster)