Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden

CultuurCollege

CultuurCollege biedt praktijkgerichte bij- en nascholing voor professionals in de kunst, erfgoedsector en het cultuuronderwijs. De cursussen en trainingen zijn actueel, relevant en inspirerend. Met de opgedane kennis kun je verrijkt en vernieuwend aan de slag. De nadruk ligt op zelf doen, zelf denken, zelf leren. CultuurCollege sluit flexibel aan bij ontwikkelingen in de sector, is creatief en bovendien betaalbaar. Bij de ontwikkeling van programma’s werken we samen met hogescholen, culturele locaties en cultuur- en erfgoedexperts. De indrukwekkende branchekennis wordt gevoed door Erfgoed Gelderland en Cultuurmij Oost. Bij hen kun je terecht voor advies op maat.
 
Cultuurmij Oost ondersteunt scholen bij het opzetten, implementeren, geven en verbeteren van Cultuureducatie. Cultuureducatie is een essentieel onderdeel van het onderwijs. Ze doet een beroep op creativiteit en geeft zelfvertrouwen. Ze vormt het culturele zelfbewustzijn van kinderen en jongeren en ontwikkelt hun talenten. Hoe geef je Cultuureducatie een goede plek in je onderwijs? Cultuurmij Oost ondersteunt het onderwijs daarbij via netwerken, advies, scholing en onze kennisbank. Met cultuur kom je verder.
 
Het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA) wil dat iedereen goede cultuureducatie krijgt (op school én in de vrije tijd) en dat iedereen kan meedoen aan culturele activiteiten. Met dit doel ondersteunen wij professionals in cultuureducatie of cultuurparticipatie.

exposanten foyer

:

Help (nieuw venster)