Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden

Centrum voor Consultatie en Expertise

Als onderwijsprofessional heb je soms te maken met kinderen met ernstige gedragsproblemen. Het gaat dan bijvoorbeeld om leerlingen die door een blijvende (verstandelijke) beperking of een stoornis zoals autisme, extra risico lopen om probleemgedrag te ontwikkelen. Soms kan een situatie op school zodanig vastlopen dat thuis zitten nog de enige optie lijkt. Alles is al geprobeerd en toch lukt het niet om een oplossing  te vinden.
 
Samen zoeken naar nieuw perspectief
Voor expertise over ernstig probleemgedrag bent u bij het CCE aan het juiste adres. Deskundigen van het CCE hebben specifieke expertise en kunnen samen met de betrokken professionals op zoek gaan naar en meedenken over de juiste aanpak of oplossing. Zij kijken met een open blik naar de situatie van het kind vanuit verschillende perspectieven. Het CCE is altijd tijdelijk en aanvullend betrokken. Doel is professionals  in staat te stellen weer zelf verder te gaan.
 
Aanmelden
Alle betrokkenen zoals ouders, school, onderwijsconsulent, jeugdhulpverleners, kunnen een leerling aanmelden bij het CCE. Dat geldt voor kinderen op scholen in het speciaal en regulier onderwijs. Ook kinderen die thuis zitten en vanwege hun gedragsproblemen geen onderwijs meer volgen, komen in aanmerking voor consultatie. Aan een consultatie zijn geen kosten verbonden. Het CCE krijgt hiervoor subsidie van de overheid. Kijk voor meer info op: www.cce.nl

exposanten foyer

:

Help (nieuw venster)