Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden

Organisatie

  • Vanaf 2015 is Hét Congres ondergebracht bij LECSO, het Landelijke Expertise Centrum Speciaal Onderwijs. LECSO is een vereniging voor besturen met scholen in het speciaal en voortgezet speciaal onderwijs. Vanuit een proactieve houding ondersteunen zij hun leden bij het vormgeven van een passende plek in het onderwijs voor alle kinderen/jongeren met een specifieke onderwijsbehoefte. Vanaf 2018 trekken LECSO en het SBO werkverband samen op binnen Hét Congres. De Onderwijsspecialisten organiseren Hét Congres in opdracht van LECSO. CED Groep maakt Hét Congres mede mogelijk en verzorgt een aantal presentaties. Samen staan we borg voor weer een interessant programma!Collega's die Hét Congres organiseren

Collega's uit verschillende organisaties werken belangeloos mee en geven samen vorm aan Het Congres. Dit doen zij naast hun reguliere werkzaamheden.


 
Corine van Helvoirt

Ik ben verenigingsmanager van LECSO (het Landelijk ExpertiseCentrum Speciaal Onderwijs) en als zodanig beleidsadviseur voor het (v)so bij de PO-Raad. Daarvoor was ik werkzaam als directeur REC cluster 4 en als behandelingscoördinator op een cluster 4-school. 

 

 

 

peter nieuw.jpgPeter van 't Westeinde

Ik ben werkzaam als Adviseur Leren en Ontwikkelen binnen De Onderwijsspecialisten, in deze functie initieer, organiseer en coördineer ik het 'Leer en ontwikkelprogramma" voor de medewerkers van de scholen van De Onderwijsspecialisten. 
Als projectleider vanuit De Onderwijsspecialisten ondersteun ik de stuurgroep en zorg ik samen met Eveline Jacobs en Karine Makkinje voor de organisatie van Hét Congres. 

EvelineEveline Jacobs

Vanaf de allereerste editie in 2002 ben ik nauw betrokken bij de organisatie van Hét Congres. Het is bijzonder om deel uit te maken van een enthousiast en betrokken team dat zich elk jaar opnieuw weer enorm inzet om Hét Congres tot een groot evenement te maken, waarbij het delen van kennis en expertise het doel is. Ik ben werkzaam als adviseur Communicatie bij De Onderwijsspecialisten. Samen met mijn collega’s van de afdeling Communicatie ondersteun ik de 21 scholen in hun communicatie en huisstijl. Vanuit deze rol ondersteun ik bij de communicatie en organisatie van Hét Congres.  Samen met Peter van ’t Westeinde en Karine Makkinje proberen we ook dit jaar weer een fantastische dag op Papendal te verzorgen voor de congresbezoekers.

Karine MakkinjeKarine Makkinje

Ik ben sinds 2010 werkzaam voor Hét Congres. Ik coördineer de beurs en het organisatorische gedeelte. Naast Hét Congres ben ik werkzaam als creative project manager bij Greenhouse Group, een marketingbureau dat online campagnes creëert voor bedrijven als De Staatsloterij, Vodafone, IKEA en Marktplaats.
 
 

 

Dinesh Pherai

Dinesh Pherai

Mijn naam is Dinesh Pherai en ik ben als medewerker Facilitair Beheer werkzaam bij De Onderwijsspecialisten. Ieder jaar help ik mee tijdens Hét Congres. Ik doe dat al bijna negen jaar met erg veel plezier. Op deze dag ben ik de gastheer van de sprekers. Zij worden door mij ontvangen en krijgen een informatieboekje mee. Voor koffie en thee kunnen ze ook bij mij terecht en als het nodig is, let ik zelfs op hun spullen. Mijn assistent van deze dag is Martin Schuitemaker. Dit is mijn congres-maatje en als het erg druk wordt, helpt hij me. Ik ben erg blij met hem omdat we alle taken goed afspreken en dat werkt erg prettig.


Martin Schuitemaker

Ik werk sinds 2015 als teamleider en intern begeleider in het vso van de prachtige school De Blink in Veenendaal. Ik zie mijzelf als een echte 'Onderwijsspecialisten-man' en daar ben ik trots op. Hiervoor heb ik gewerkt op De Wegwijzer en De Toekomst in Ede en daarvoor bij de Dienstverlening van De Onderwijsspecialisten. Vanaf deze tijd ben ik actief mee gaan werken aan Hét Congres. Dit jaar beperk ik mij tot het assisteren van onze gastheer voor sprekers Dinesh Pherai en het verrichten van hand en spandiensten (o.a. als vraagbaak in de gangen van het congrescentrum van Papendal).

Heidy JansenHeidy Jansen

Al heel wat jaren mag ik meewerken aan Hét Congres! Vlak voor mijn vertrek bij De Onderwijsspecialisten raakte ik bij de organisatie betrokken en het blijft prachtig om mijn steentje aan deze bijeenkomsten te mogen bijdragen. 
Graag denk ik in de stuurgroep mee over de invulling. De evaluatie die deelnemers aanleveren, spoort ons aan om onderdelen te verbeteren en te vernieuwen. Verder is het uitdagend om inspirerende sprekers op te sporen en te benaderen. Wanneer we er met elkaar in slagen om een goed en gevarieerd programma te realiseren, schenkt me dit heel veel energie en voldoening.

Tom van DuurenTom van Duuren

Al vele jaren mag ik mijn medewerking verlenen aan de organisatie van Hét Congres. Ieder jaar proberen we de kwaliteit op een hoger plan te tillen. Dit doen we middels het uitnodigen van goede sprekers, een informatieve beurs en van de congresbezoekers willen we graag horen dat ze het jaar daarop weer terug komen. Kennis delen, innoveren en inspireren zijn voor mij wezenlijke onderdelen in mijn werk en ook voor Hét Congres. Door mijn werkzaamheden voor het Kennisteam Autisme van De Onderwijsspecialisten  heb ik een uitgebreid netwerk weten op te bouwen en kom ik in aanraking met mensen die wellicht ook iets voor Hét Congres kunnen betekenen. 
Tevens ben ik werkzaam op Mariëndael Arnhem, onderdeel van De Onderwijsspecialisten. Ik blijf het bijzonder vinden om met een relatief kleine organisatiegroep zo iets groots als Hét Congres te mogen organiseren.

foto hinderijke willemse.jpgHinderijke Willemse

Namens het SBOwerkverband heb ik mede inhoud mogen geven aan het veelzijdige congres voor Gespecialiseerd Onderwijs.

Een mooi en concreet resultaat van de samenwerking tussen SBOwerkverband en LECSO!

Ik ben penningmeester van het SBOwerkverband en maak deel uit van het dagelijks bestuur.

Als directeur passend onderwijs ben ik werkzaam bij Comprix, een stichting voor openbaar primair onderwijs in Friesland met 41 scholen, waaronder 2 scholen voor speciaal basisonderwijs.

Om ook de verbinding tussen primair en voortgezet onderwijs  te maken ben ik toezichthouder bij een school voor voortgezet onderwijs.

Ik zie uit naar een inspirerende en verbindende ontmoeting tussen scholen voor speciaal (basis) onderwijs op 30 november!


Gewoon Speciaal ICT​

Thierry Koningstein is Beleidsmedewerker ICT bij Onderwijscentrum Leijpark, school voor speciaal onderwijs SO, VSO en VMBO in Tilburg en is mede coördinator van het Landelijk netwerk Gewoon Speciaal ICT

Elle Peters is iCoördinator en MediaCoach bij De Onderwijsspecialisten. Veilige leeromgeving met media. Oog voor passie en talent.

Gewoon Speciaal ICT is het landelijk netwerk voor professionals in het onderwijs met een passie voor leerlingen met speciale onderwijsbehoeften en ICT. Voor Hét Congres organiseren Thierry en Elle samen het Gewoon Speciaal Lab. In dit Lab zijn leerlingen en collega's met onderwijsinnovatie aan de slag. We creëren er een leer- en werkomgeving waar leerlingen en medewerkers worden uitgedaagd om met nieuwe tools en methodieken aan de slag te gaan.
www.gewoonspeciaalict.nl
 
 
​​​

Over Hét Congres

:

Help (nieuw venster)