Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden

Onderwijs en Zorg hand in hand - Best of both worlds

RONDE 3​
15.15-16.15​ UUR

Wat neemt u na afloop mee naar huis?

Aan het eind van de presentatie hebben de deelnemers een indruk van wat er nodig is voor deze leerlingen om tot ontwikkeling te komen. Ze zien het belang van de juiste omgeving en samenwerking van onderwijs en zorg. Daarnaast de noodzaak om de betekenis van gedrag te achterhalen, op basis waarvan interventies en een individueel onderwijsplan worden geformuleerd.

Korte inhoud

In de presentatie wordt verteld over de werkwijze van onderwijs zorg arrangement de Kameleon, waarin de onderwijsspecialisten en zorgorganisatie Siza samen optrekken. We vertellen iets over de omgeving waarin we werken, en de invloed van deze omgeving op de leerling. 

Daarbij besteden we aandacht aan omgevingsfactoren op drie niveau's: sociaal, fysiek en organisatieniveau. We vertellen iets over het belang van goede beeldvorming, waarin er gezocht wordt naar mogelijke betekenis van het gedrag, op basis waarvan interventies en een individueel onderwijsplan wordt geformuleerd. 

Tot slot krijgt de deelnemer praktische tips aangereikt hoe gedrag gereguleerd kan worden zodat men kan komen tot het bieden van onderwijs en aanleren van vaardigheden.

De doelgroep betreft kinderen met een ernstig verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag.
 
Werkvorm lezing (luisteren), ruimte voor discussie, ruimte voor vragen, lezing wordt ondersteund door videobeelden
Doelgroep leraren, onderwijsondersteuners, zorgondersteuners, ambulant begeleiders - passend onderwijs ondersteuners, schoolleiders/ managers/ bestuurders, beleidsmakers, ouders
Onderwijsvorm speciaal onderwijs, voorgezet speciaal onderwijs, zorg
Thema onderwijs en zorg
​​​​​​​​​
 

 

 

Ariëtta Pijpker

Als leerkracht vanaf het begin betrokken geweest bij de ontwikkeling van de onderwijs-zorggroepen van de Kameleon.

Evelyn Beune

Als gedragskundige vanaf het begin betrokken geweest bij de ontwikkeling van de onderwijs-zorggroepen van de Kameleon.​

Sprekerslijst

:

Help (nieuw venster)