Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden

Leerlingen weten wat werkt tegen pesten en probleemgedrag

RONDE 2​
13.30-14.30​ uur

Wat neemt u na afloop mee naar huis?

Ontdek hoe je daadwerkelijk gedragsproblemen van leerlingen kan verminderen via school (en ouders en buurtteam...) en hoe systematisch na te gaan of je op de goede weg bent.

Korte inhoud

Alle vernieuwingen van passend onderwijs, transitie en transformatie zijn bedoeld om kinderen beter tot hun recht te laten komen. Maar gek genoeg vragen we nauwelijks aan kinderen of zij al die veranderingen verbeteringen vinden... Voelen de betreffende leerlingen zich beter thuis in klassen met inclusief onderwijs dan in het speciaal onderwijs? Vinden kinderen die deelnemen aan programma's tegen pesten dat er in hun klassen echt minder gepest wordt? 

​​Deze lezing breekt een lans voor het systematisch evalueren van onderwijs en zorg met leerlingen en laat zien hoe dat eenvoudig kan.
 
Werkvorm lezing (luisteren), ruimte voor discussie
Doelgroep leraren, onderwijsondersteuners, zorgondersteuners, ambulant begeleiders - passend onderwijs ondersteuners, schoolleiders/ managers/ bestuurders, beleidsmakers, ouders
Onderwijsvorm speciaal onderwijs, primair regulier onderwijs, speciaal basisonderwijs, gemeente, zorg
Thema onderwijs en zorg
 

 

 

Bram Orobio de Castro            

Hoogleraar Ontwikkelingspsychologie Universiteit Utrecht

Bram doet onderzoek naar effectieve preventie en behandeling van gedragsproblemen als agressie en pesten. Hij is voorzitter van de commissie psychosociale interventies van de databank effectieve jeugdinterventies en leidde het landelijke effectonderzoek naar interventies tegen pesten op school.    

Sprekerslijst

:

Help (nieuw venster)