Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden

Hoe heurt het eigenlijk?

RONDE 2
13.15-14.15 UUR​​​​

Wat neemt u na afloop mee naar huis?

Kijktips, handelings-ideeën, reflectiemogelijkheden, verhalen

Korte inhoud

In het onderwijs is elke dag een uitdaging. We worden verrast door onze leerlingen en collega’s. Soms zijn dat hele fijne gebeurtenissen en soms raakt het ons enorm…soms ook letterlijk. 

In deze workshop ga ik samen met jullie aan de slag met verhalen uit de praktijk en proberen we samen te kijken wat er gebeurt en hoe we op verschillende manieren gedrag van met name leerlingen met Autisme, AD(H)D, hoogsensitiviteit, prikkelgevoeligheid vanuit verschillende perspectieven kunnen bekijken en vooral ook ideeën kunnen opdoen om in de praktijk toe te passen. 

We gaan vertellen, onderzoeken, doen en leren! We hebben allemaal ons eigen denken en handelen. Vanuit die diversiteit een overlap vinden? Wát een uitdaging! Want weet jij het? Hoe heurt het eigenlijk?
 
Werkvorm Alles
Doelgroep leraren, onderwijsondersteuners, zorgondersteuners, ambulant begeleiders - passend onderwijs ondersteuners, schoolleiders/ managers/ bestuurders, ouders
Onderwijsvorm Alles
Thema expertise, onderzoek en ontwikkeling
​​​​​​​​​​​​​
 

 

 

Ilonka  van der Sommen     

Docent en storyteller    

Ilonka is hogeschooldocent bij Fontys Hogeschool OSO en verzorg modules Autisme en doet onderzoeksbegeleiding in de Master EN opleiding. Ze verzorgt de opleiding practitioner Autisme.

Tevens is zij lid van de kenniskring van het lectoraat: Waarderen van diversiteit.

Naast het werk voor Fontys OSO is ze begeleider /coach en storyteller. Tevens organiseert ze de inservice Autisme, een congres waar verhalen en verbinden centraal staat.

Ilonka is voorzitter van de beroepsvereniging Autisme   

Sprekerslijst

:

Help (nieuw venster)