Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden

Foooocus, leerling en 4 O's werken intensief samen aan optimale paricipatie.

RONDE 1
11.30-12.30​ UUR​​​

Wat neemt u na afloop mee naar huis?

Inspiratie, lef en het buiten bestaande kaders denken

Korte inhoud

Het speciaal onderwijs heeft als doel leerlingen maximaal voor te bereiden op participatie in de maatschappij. Om dit te realiseren laten we jongeren meer praktijkervaring, levenservaring en burgerschap opdoen in hun directe woon- en werkomgeving. 
In de praktijk houdt dit in dat de leerling vanaf ca. 15 jaar niet meer naar het schoolgebouw komt, maar onderwijs volgt centraal gelegen in de eigen woonomgeving en toekomstige werkomgeving. Van hieruit doorloopt de leerling via intensieve samenwerking met onderwijs-overheid-ouders-ondernemers een individueel traject. Vragen en wensen vanuit leerling en de 4 O's zijn leidend. Om dit te realiseren moet soms afgeweken worden van bestaande kaders, wet- en regelgeving. 

Tijdens deze presentatie komen zowel de leerling als de 4 O's aan het woord en laten we beeldmateriaal zien van de afgelopen twee jaar.
 
Werkvorm lezing (luisteren), ruimte voor discussie, ruimte voor vragen
Doelgroep leraren, onderwijsondersteuners, ambulant begeleiders - passend onderwijs ondersteuners, schoolleiders/ managers/ bestuurders, beleidsmakers, ouders, overheid (gemeentes)
Onderwijsvorm voorgezet speciaal onderwijszorg
Thema arbeidstoeleiding
​​​​​
 

 

 

Jos Kersten       

Directeur SO-VSO Mikado en projectleider Foooocus                    

website​

Sprekerslijst

:

Help (nieuw venster)