Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden

Ouderbetrokkenheid vergroten in het S(B)O

RONDE 1
11.30-12.30​ UUR​​

Wat neemt u na afloop mee naar huis?

De deelnemers weten wat ouderbetrokkenheid inhoud, wat de positieve effecten hiervan zijn en krijgen praktische handvatten en een handleiding mee met interventies om de ouderbetrokkenheid op school te vergroten.

Korte inhoud

Ouderbetrokkenheid of ouderparticipatie? Een groot verschil. Juist in het speciaal onderwijs kunnen kinderen sterk profiteren van betrokken ouders. 

Ouderbetrokkenheid heeft een positief effect op de leerprestaties en is bevorderlijk voor de motivatie, het welbevinden, het zelfbeeld en de zelfwaardering van de leerling. Ouderbetrokkenheid vergroten is niet altijd even eenvoudig. 

Tijdens de lezing geven we u achtergrond informatie, vertellen we u wat de uitkomsten zijn van een landelijk praktijkgericht onderzoek hiernaar (PI-7) en krijgt u praktische tips en handvatten mee om de ouderbetrokkenheid op uw school te vergroten.
 
Werkvorm lezing (luisteren), deelnemers delen hun ervaringen, ruimte voor discussie, ruimte voor vragen
Doelgroep leraren, onderwijsondersteuners, schoolleiders/ managers/ bestuurders, beleidsmakers
Onderwijsvorm speciaal onderwijs, primair regulier onderwijs, speciaal basisonderwijs
Thema passend onderwijs
​​​
 

 

 

Lisa Flinkevleugel           

Orthopedagoog-Generalist bij Basculescholen

Orthopedagoog binnen het SO-PI onderwijs en onderzoeksleider vanuit de Bascule SOz bij het praktijkgerichte onderzoek 'Ouderbetrokkenheid vergroten binnen het SO'

website​

Sprekerslijst

:

Help (nieuw venster)