Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden

Veilig werken voor iedereen…elke dag weer! (exposantenPRESENTATIE)

RONDE 2
14.45-15.15​ UUR

Wat neemt u na afloop mee naar huis?

Inzicht in de verplichtingen vanuit de arbowet op het gebied van veilig werken met onze doelgroep!

Specifieke aandacht wordt besteed aan:

  • Hoe kun je aantoonbare instructie geven op het niveau van onze leerlingen?
  • Wat houdt 'redelijkerwijs toezicht houden' in bij onze doelgroep?
  • Veilig werken voor iedereen: Start Werk & Blijf veilig erkend door VCA!​

Korte inhoud

Omdat iedereen zich op een eigen manier ontwikkelt in het VSO onderwijs is iedereen uniek. Daarom zal ook veilig werken moeten passen bij de unieke leermogelijkheden en uitstroom mogelijkheden van de leerlingen. Hoe zorg je op school voor een doorgaande leerlijn veilig werken tot en met stage of uitstroom naar een werkplek? Basis veiligheid voor iedereen!

Tijdens de presentie gaan we in op voorbeelden van de Inspectie SZW (oude arbeidsinspectie) en gaan we inzoomen op de veiligheidsrisico’s die leerlingen met een beperking dagelijks lopen. Hierbij kijken we naar het handelen in en buiten het lokaal door docenten, stagebegeleiders, sportdocenten en mentoren ten opzichte van de Arbowet. Wij willen u graag bewust maken van de mogelijkheden om de leerlingen,  op hun eigen niveau, veilig te laten werken. Het is vanzelfsprekend dat u tijdens en na de presentatie veiligheidssituaties in kunt brengen.​​

 

 ​​​​

 

 

 

Luuk Oosting

Oprichter van SWB
Heeft ervaring in het onderwijs en leidinggevende ervaringen in SW-bedrijven. Hier ondervond hij dat leerlingen, die worden opgeleid tot ‘opbrengstgericht werk', de lesstof niet aan kunnen van VCA en ook binnen bedrijven was dit een groot probleem.

Sprekerslijst

:

Help (nieuw venster)