Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden

Zo zorg je ervoor dat aangepaste leermiddelen gebruikt worden in de klas (exposantenPRESENTATIE)

RONDE 1
11.45-12.15​ UUR​​​

Wat neemt u na afloop mee naar huis?

Na deze presentatie hebben deelnemers handige tips gekregen waarmee ze direct aan de slag kunnen om aangepast lesmateriaal te implementeren in de klas. Tips waarmee begeleiders en coördinators (zorgondersteuners) juist leraren en anderen kunnen motiveren en helpen aangepaste leermiddelen in de klas in te zetten. 
Daarnaast weten ze meer over aangepaste leermiddelen in het algemeen.

Korte inhoud

  1. Inleiding over aangepast lesmateriaal: waarom is dat zo belangrijk? 
  2. Vragen naar ervaringen van deelnemers 
  3. De tips: hoe je ervoor kunt zorgen dat leerlingen echt gebruik gaan maken van aangepast lesmateriaal in de klas. Deze tips zijn gericht op zorgondersteuners (rt, ib, zorgcoördinatoren, dyslexiecoördinatoren) die ervoor moeten zorgen dat leerlingen die aangepaste schoolboeken en lesmateriaal nodig hebben, dat ook krijgen. Daarvoor hebben ze medewerking nodig in de school. De tips die we geven gaan juist in op de implementatie van de aangepaste schoolboeken en lesmateriaal. 
  4. Ruimte voor vragen vanuit het publiek (en natuurlijk ook tussen de tips door)
 
Werkvorm lezing (luisteren), deelnemers delen hun ervaringen, ruimte voor vragen
Doelgroep onderwijsondersteuners, zorgondersteuners, ambulant begeleiders
Onderwijsvorm speciaal onderwijs, voortgezet speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs, primair regulier onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs, speciaal basisonderwijs
Thema passend onderwijs

​​​​
 

 

 

Mieke Urff 

Productmanager, Stichting Dedicon       

Anneke Wijtvliet

Productmanager, Stichting Dedicon       

Bij Dedicon maken we aangepaste leermiddelen voor leerlingen met een leesbeperking. Zoals dyslexie, of leerlingen die blind of slechtziend zijn. Wij vinden namelijk dat iedereen recht heeft op informatie. En de informatie in schoolboeken is natuurlijk onmisbaar. Wij zijn beide productmanager en houden ons dagelijks bezig met het ontwikkelen en verbeteren van aangepaste leesvormen die aansluiten bij de wensen van leerlingen met een leesbeperking. Dat doen we met veel plezier en passie.               

website ​​ 

Sprekerslijst

:

Help (nieuw venster)