Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden

Ouderbetrokkenheid 3.0

  • Een manier van denken om effectief met alle ouders samen te werken.

RONDE 2​
13.45-14.45​ UUR​

Wat neemt u na afloop mee naar huis?

Deelnemers zijn geïnspireerd om werk te maken van ouderbetrokkenheid en hun collega's aan te steken. Deelnemers hebben zicht op wat ouderbetrokkenheid wel/niet is en zijn op de hoogte van relevante informatie uit wetenschappelijk onderzoek wat (niet) werkt, o.a. ten aanzien de vormen van communicatie met ouders. Deelnemers krijgen handvatten om 'morgen' aan de slag te gaan.

Korte inhoud

Met sommige ouders kun je lezen en schrijven, andere ouders kunnen het je lastig maken. Bovendien – zo melden sommige professionals – wil je ouders goed betrekken bij de ontwikkeling van hun kind, dan kost dat extra tijd en waar haal je die vandaan? 

Laat je inspireren door Ouderbetrokkenheid 3.0, een manier van denken die je helpt om een goede samenwerking met ouders te realiseren waar kinderen beter van worden. Ouderbetrokkenheid 3.0 helpt je bovendien zo samen te werken met ouders dat je het tijd en energie oplevert! Wanneer elke professional en ouder Ouderbetrokkenheid 3.0 consequent omzet in doen, dan begrijpen zij elkaar. Ze zullen gaan herkennen waar hun belangen overeenkomen en waar ze elkaar versterken in het vormgeven van een optimale ontwikkeling voor elk kind. 

Peter de Vries volgde de pabo en de hogere kaderopleiding pedagogiek. Hij was bijna tien jaar leerkracht in het basis- en speciaal basisonderwijs. Daarna werkte hij als locatiemanager op een orthopedagogisch dagcentrum voor kinderen met een verstandelijke en een lichamelijke beperking. Sinds 2003 werkt De Vries als adviseur en trainer bij CPS. Daarnaast doet hij promotieonderzoek over ouderbetrokkenheid bij Prof. Dr. Cok Bakker aan de Universiteit Utrecht. De Vries, die ook zelf als ouder op school komt, heeft verschillende boeken over ouderbetrokkenheid op zijn naam staan, waaronder het Handboek Ouderbetrokkenheid 3.0.
 
Werkvorm lezing (luisteren), deelnemers delen hun ervaringen, ruimte voor discussie, ruimte voor vragen
Doelgroep leraren, onderwijsondersteuners, zorgondersteuners, ambulant begeleiders - passend onderwijs ondersteuners, schoolleiders/ managers/ bestuurders, beleidsmakers, ouders
Onderwijsvorm speciaal onderwijs, voorgezet speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs, primair regulier onderwijs, speciaal basisonderwijs
Thema onderwijs en zorg
​​​​
 

 

 

Peter de Vries Foto nieuw 2.jpg

Peter de Vries  

Adviseur bij CPS, Expert Ouderbetrokkenheid 3.0                       

website​

Sprekerslijst

:

Help (nieuw venster)