Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden

Het hele kind in beeld

  • Een holistische en praktische kijk op de begeleiding, opvoeding en benadering van het kind in ontwikkeling

RONDE 2​
13.45-14.45​ UUR​

Wat neemt u na afloop mee naar huis?

Je krijgt in deze workshop handvatten om op een totale manier naar kinderen te kijken maar ervaart tevens dat deze manier van kijken en ervaren ook voor jou als mens (ouder, leerkracht, therapeut) geldt. 

Begeleiden, opvoeden, onderwijzen en contact maken is altijd een wederzijds proces. Je zal ervaren dat deze visie geen extra tijd kost, maar je ruimte en een gevoel van vrijheid geeft om op een andere wijze naar de kinderen in je klas te kijken.
 Je hebt een globale indruk gekregen van de constitutie van kinderen (en van jezelf) en welk effect dat heeft op uitingsvormen in de verschillende ontwikkelingsgebieden zoals: de motoriek, de sensorische informatieverwerking, de communicatie, de persoonlijke en sociale ontwikkeling en de cognitieve ontwikkeling. 

Nieuwsgierig? Ervaar het maar...Het hele kind in beeld!

Korte inhoud

In deze dynamische workshop laat ik je eerst een PowerPoint zien waarbij de principes van de visie 'Het hele kind in beeld' duidelijk worden. Daarna laat ik je allerlei oefeningen ervaren die je gericht kunt toepassen in de klas (en thuis) om op een uitdagende en speelse manier aandacht te besteden aan de verschillende ontwikkelingsgebieden.
 
Werkvorm lezing (luisteren), workshop
Doelgroep leraren, onderwijsondersteuners, zorgondersteuners, ambulant begeleiders - passend onderwijs ondersteuners, schoolleiders/ managers/ bestuurders, beleidsmakers, ouders
Onderwijsvorm speciaal onderwijs, primair regulier onderwijs, speciaal basisonderwijs, gemeente, zorg
Thema onderwijskwaliteit
​​​
 

 

 

Thyra Koeleman             

Grondlegger, auteur en trainer visie 'Het hele kind in beeld' en methode 'Ervaar het maar’

Vanuit mijn kennis en ervaring als grondlegger, auteur en trainer van de methodische werkwijze 'Ervaar het maar' ontdekte ik dat er een aantal basisprincipes bestaan van waaruit mensen zich optimaal kunnen ontwikkelen. De kracht ligt in het feit dat alle ontwikkelingsgebieden van het kind/ van de mens voldoende aandacht en stimulans moeten krijgen om als kind (als mens) in balans te zijn en te blijven.

'Het hele kind in beeld' is een visie, een totale kijk en een holistische benaderingswijze om kinderen te begeleiden in hun groei naar volwassenheid. En het mooie is dat deze zienswijze voor jong en oud geldt en voor mensen van allerlei ontwikkelingsniveaus. Gedurende anderhalf jaar is deze visie praktisch toegepast en onderzocht in de praktijk. (Bij kinderen van groep 6/7 binnen het Basis Onderwijs)     

Sprekerslijst

:

Help (nieuw venster)