Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden

Mijn School, onderwijs in beweging

Ronde 3

15.15 - 16.15 uur

Wat neemt u na afloop mee naar huis?

Hoe pas je onderwijsvernieuwing toe vanuit je eigen referentiekader, gericht op wat de individuele leerling van nu nodig heeft? U krijgt een concrete eerste stap om samen een begin te maken.

Korte inhoud

Er wordt veel gepraat over onderwijsvernieuwing, maar het in praktijk brengen is toch een ander verhaal. De onderwijsmaker vertelt uit eigen ervaring hoe u binnen en buiten de onderwijskaders onderwijs kunt innoveren. Inspiratie en transpiratie! Behoefte aan meer dan een inspirerend verhaal? Dan bent u bij Hanno aan het goede adres.
 
Werkvorm ​lezing (luisteren), ruimte voor discussie, ruimte voor vragen
Doelgroep ​leraren, onderwijsondersteuners, schoolleiders/ managers/ bestuurders, beleidsmakers, ouders
Onderwijsvorm ​speciaal onderwijs, voorgezet speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs, gemeente, zorg
Thema ​passend onderwijs
 

 Hanno Ambaum

 

Onderwijsmaker bij Mijn School
Hanno begon in 2010 een oplossing te zoeken om uitval van getalenteerde studenten te voorkomen. Samen met het Graafschap College is er vijf jaar gebouwd aan een innovatief onderwijsconcept. Op ‘Mijn School' zijn docent en student gelijkwaardig, stimuleren ze de autonomie van de student en helpen ze om ze weer de regie over hun leven en leren terug te krijgen. Mijn School is inmiddels een landelijk voorbeeld voor onderwijsinnovatie.

Sprekerslijst

:

Help (nieuw venster)