Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden

De Struisvogel en Passend Onderwijs

  • Een prikkelende kijk op autisme, AD(H)D, hoogbegaafdheid... alhoewel!

Ronde 1

11.45 - 12.45 uur

Wat neemt u na afloop mee naar huis?

Bredere kijk-  en denkkader en concrete handvatten t.a.v. prikkels in de dagelijkse praktijk.

Korte inhoud

Als struisvogel in de klas… Het lijkt wel alsof we op een andere manier het onderwijs beleven door de invoering van Passend Onderwijs… Is het moeilijker, is het uitdagender, is het anders...? Zowel voor de leerlingen/studenten als voor de professionals in de klas is er van alles in beweging. Als we kijken naar de leerling met autisme, AD(H)D, hoogbegaafdheid …. dan is er ruime en terechte aandacht voor de over-/onderprikkeling gedurende de schooldag en activiteiten. Door bewust in te zoomen op een aantal prikkelgerelateerde zaken bij zowel de leerlingen met autisme, AD(H)D, hoogbegaafdheid … alsook bij onszelf als professional wil ik met u de rol als struisvogel in het onderwijs verkennen.
 
Aan de hand van verhalen uit de praktijk en beeldende voorvallen met een vleugje theorie gaat Ilonka samen met u interactief aan de slag. Op deze manier brengen we samen uw ideeën, interventies en inzichten in kaart waar u in uw eigen praktijk mee aan de slag kunt! "
 
Werkvorm ​lezing (luisteren), deelnemers gaan aan de slag met opdrachten, ruimte voor vragen
Doelgroep ​leraren, onderwijsondersteuners, zorgondersteuners, ambulant begeleiders, schoolleiders/ managers/ bestuurders, beleidsmakers, ouders
Onderwijsvorm ​breed publiek
Thema ​expertise, onderzoek en ontwikkeling
 

 Ilonka van der Sommen

 

Hogeschooldocent bij Fontys OSO
Ilonka verzorgt modules autisme en is onderzoeksbegeleider. Ze is ook docent in practitioner autisme. Jaarlijks organiseert ze samen met een collega de inservice Autisme, waarbij ze uitgaat van ervaringen delen en de informele ontmoeting tussen mensen. Dat zal ook een rol spelen in haar workshop, het samenwerken en participeren. Zeker nu we te maken hebben met o.a. passend onderwijs vraagt het van ons een Struisvogelrol. Ilonka neemt u op een interactieve en humoristische wijze daarin mee.

Sprekerslijst

:

Help (nieuw venster)